Tämän aamun Hesarissa oli kirjoitus mielipide sivulla."Keski-ikäisten miesten ja naisten tarpeet eivät muka kohtaa".

Samatyylisiä ajatuksia minullakin on. Voisi olla vaikka oma kirjoitukseni, niin on samoja ajatuksia ja tuntoja. Käykäähän ihmiset lukemassa. On ajatuksia herättävä juttu.

Tosi asia on, että monet keski-ikäiset miehet etsivät deittipalstalla huomattavasti nuorempaa kumppania mitä itse ovat. Onko kyse viidenkympin villityksestä vai ihan vain ajattelemattomuudesta. Viekö siellä hiiri häntää vaiko häntä hiirtä?

Itse kun noita palstoja seuraa ja huomaa miestä etsiessään ikämarginaalissa "30-65", niin ainakin minulla alkaa hälytyskellot soida ja kovaa. Tulee heti mieleen, että siinä on mies eksyksissä. Ei tiedä hakeeko seksiä, ystävää vai loppuelämänsä onnea.

En voi ymmärtää mitä yhteistä on 35 v. naisella ja 55v miehellä. Muuta kuin pelkkä seksi. Kun ikäero on noinkin suuri niin väkisinkin tulee mieleen mitä yhteistä tällaisella parilla on joidenkin vuosien kuluttua. En usko, että onnistumisen edellytykset ovat kovinkaan hyvät tulevaisuuden kannalta. Yhteisiä tekijöitä ja asioita ei oikein taida olla pidemmän päälle.

Hakeeko mies vain kadotettua nuoruuttaa? Kun vanha vaimo on poissa niin voi kaiken aloittaa alusta uudella innolla ja uusin voimin. Jossain vaiheessa tapahtuu kyllä niin, että miehen kroppa ja seksi-into häviää. Testosteroni laskee ja niin laskee häntäkin. Otetaan avuksi cialikset ja viagrat. Nuorempi nainen ei ymmärrä missä vika ja alkaa etsiskellä syytä siihen. Huomaa äkkiä olevansa himokas keski-ikäinen nainen ja ukko on raihnanen vanha äijä. Naapurin mies alkaa olla huomattavan kiinnostava persoona...

Sitten on taas deittipalstoilla paljon yksinäisiä keski-ikäisiä naisia etsimässä sitä onneaan omanikäisensä miehen kanssa, mutta keski-ikäiset miehen etsivät yhä itseään ja sitä nuorempaa hengenherättäjää. Palstoille jää muutama yksinäinen ukko ja lauma keski-ikäisiä naisia, joilla olisi paljon toisilleen annettavaa, mutta jostain syystä tämä tarve ei vain kohtaa toisiaan.

Itse en nelikymppisenä olisi voinut ajatella ottavani parikymmentä vuotta vanhempaa miestä. En haaveillut tulevaisuudesta vanhan miehen kanssa. Olisi siinä luu jäänyt kouraan ja äkkiä huomannut olevansa vain hoivaaja ja passaaja paljon vanhemmalle miehelle.

Tosin onhan niitä poikkeuksiakin, joissa tuollainen ikäero ei haittaa. Se on sitten sitä tosi rakkautta.

Mietin myös sitä, kun yli viiskymppinen mies vielä haluaa lapsia. Varsinkin, kun lapsia jo on edellisitä liitoista ja kaikki tarvitsisivat isäänsä. Minkälaista on olla vanhan isän lapsi. Tunteeko mies voimakkuutta siitä, että saa vielä lapsia nuoremman naisen kanssa vai mikä sellaiseen on syynä. Kun lapsi on teini-iässä hänellä on vanhus isänään. Ja eronneet vanhemmat.

Hesarin juttu sai paljon ajatuksia mieleeni. Toivottavasti muutama keski-ikäinen mieskin lukee sen ja ottaa ehkä mietintämyssynsä alle mitä on siellä deittipaltalla oikeasti hakemassa.