Muutama päivä kirjoittelematta. Huomasin jälleen olevani olemassa ilman bloggaustakin. Otin nimittäin sikaflunssa piikin ja käsi on ollut kipeänä. Rokotus itsessään ei tuntunut miltään. Ei kirvelyä ja laastarin paikkaa joutui hoitaja oikein etsimää, kun piikin reikä oli niin pieni eikä heti vuotanut verta.

Odottelin kaikenlaisia oireiluita, kun niistä on niin paljon puhuttu ja lähiystävissä ja sukulaisissa on ollut jos jotakin flunssaoiretta jälkeenpäin. Ajattelin ensin, että selvää huijausta koko rokotus, kun ei mitään sivuvaikutuksia alkanut olla. Meni muutama tunti ja alkoi vähän päätä jomottamaan, mutta sitä ennen oli alkanut silmiä kirveltää oudosti. Aivan kun olisi "hiekkaa" ollut luomien alla. Vähän silmät vuotivat, mutta siinä se tuntui olevan. Edes kättä ei särkenyt.

Silmät kirvelivät yhä, kun menin nukkumaan ja olin todella väsynyt. Olkapäässä ei näkynyt minkäänlaista piikin jälkeä enkä vieläkään tiedän mihin paikkaan rokote lykättiin. Laastarin alla ei ollut veritipasta jälkeäkään. Käsivarsi oli hiukan puuduksissa ja turvonnut niin, ettei sillä kyljellä voinut nukkua koko yönä. Heräilin yöllä muutaman kerran, kun kylkeä olin unissani kääntänyt. Ilmeisesti tuo käsivarsi sitten sen verran oireili yön aikana.

Kaksi kertaa heräsin yöllä myös koviin lihaskipuihin jaloissa. Oli pakko nousta jalottelemaan ja käydä vessassa. Koska liikuin silmälaput silmillä, niin ei tullut peilistäkään katsottua naamaansa yön aikana.

Aamu olikin sitten järkyttävä. Peilistä katsoi räytynyt akka. Silmänaluset olivat pitkälle silmien alle ihan sinimustina ja silmät punareunaiset. Järkyttävä näky! Koko päivän oli silmät kipeänä ja vasta tänään on suht normaalin näköiset.

Minulle tuo rokotus sitten vaikutti lähinnä silmien kirvelynä ja pienoisena pään kolotuksena. Käsivarsi on arka, niinkuin olisi sen kolauttanut johonkin. Onneksi ei muuta.

Nyt sitten on vain odotettava tuleeko sikaflunssa jossain vaiheessa takaisin ja suojaako rokotus siltä. Tautia en halua saada. Tämä oli ensimmäinen flunssarokotus, jonka koskaan olen ottanut. Olen vältellyt niitä enkä koskaan ole influenssaa. Olen aina ajatellut, että kaikenlainen flunssa on aiheellista sairastaa, jos mielii saada siihen vastustuskykyä.

Työssäni olin pitkään tekemisissä bakteereiden kanssa ja viruksetkin tulivat siinä jonkin verran tutuiksi. Kaipa se vastustuskykykin niissä töissä kasvoi tarpeeksi ja ihan kaikki pöpöt eivät heti päälle käyneet. Lintuinfluenssaa kyllä pelkäsin pahuksesti! Sarsia en niinkään. En tiedä mistä syystä nyt olin niin halukas ottamaan tämän flunssarokotuksen, kun se tämän ikäisellä ihmisellä ei niin hankala tauti ilmeisesti ole verrattuna nuorempaan porukkaan. No, onpahan poissa mielestä sekin rokotusasia ja saa taas keskittyä bloggaamiseen täydellä teholla.

Käsi varsi jäykkänä ja turtana ei ole hyvä ollut istua koneen ääressä ja kun nuo silmätkin veristi aika pahasti ei niin välittänytkään kirjoittelusta. Niin bloggaaja kun onkin.