Huomasin jälleen olevani olemassa. Viikonloppu meni tutustumassa jälleen uudelleen omaan sukuun ja sukulaisiin. Vierailu serkkupojan luona sai uuden merkityksen, kun pitkästä aikaa tutustuttiin jälleen toisiimme ja muutamaan vanhaan lapsuuden ystävään.

Kun ollaan samaa ikäluokkaa, taustat ovat sukulaisuuden suhteen samanlaiset, niin juttua kyllä riitti. Muisteltiin lapsuuden ajan tapahtumia ja yhteisiä paikkoja, joissa oltiin lapsena leikitty. Puheltiin muista sukulaisista ja niistä joihin oltiin saatu yhteys syksyllä tapahtuneen sukukokouksen yhteydessä.

Nyt on tullut pidettyä yhteyttä muutamaan serkkuun ja pikkuserkkuun ja ystävään, joita en ollut tavannut kun edellisissä hautajaisissa. Toivon, että tämä vasta saatu yhteys näihin mukaviin ystäviini jatkuu ja saamme tavata toisiamme  useamminkin. Ei pelkästään hautajaisissa.

Sukukokouksen varsinainen tarkoitus oli lähinnä saattaa suvun nuorempi porukka pitämään yhteyttä toisiinsa. Siinä ei ihan onnistuttu, mutta saatiin kuitenkin vahvistettua tätä oman ikäpolvemme yhteistä sukusidettä. Toivon, että näissä yhteisissä tapaamisissa myös joku nuorempi polvi tutustuu toisiinsa ja pitäisi sitä kautta sitten samanlaista yhteyttä mitä me oman ikäluokkani serkukset nyt teemme. Omat tyttäreni ovat kyllä kiinnostuneita, mutta se ei vielä ihan riitä.

Onneksi on tuo Facebook. Sitä kautta on yhteyden pito tullut hyvinkin helpoksi ja nuoriso osaa sitä käyttää etsimiseen. Itsekin opettelin siihen ja nyt olen tavoittanut useita vanhoja ystäviäni ja sukulaisia sen kautta. Olen myös saanut sen kautta uusia tuttavia ystävieni ystävistä ja se on mukavaa. On kiva löytää hengenheimolainen vaikkapa useiden satojen kilometrien päästä. ihmisiä, joista on kuullut, mutta ei koskaan nähnyt. Joistakin alkaa jo heti alussa pitämään ja juttu luistaa. Uskon monien ystävyyssuhteiden vahvistuvan tuon facen kautta.

Myös valokuvausharrastuksen kautta olen tutustunut moniin erilaisiin ja todella mielenkiintoisiin uusiin ihmisiin. olen saanut opastusta kuvaaamiseen ja mitä mukavinta, myös kannustusta ja kehuja omista otoksistani. Facettamalla ja bloggaamalla oppii paljon!