Tuntuu siltä, että ilman henkilökohtaista blogia ei ole enää olemassa lainkaan. Lähes jokaisella on jonkinlainen blogi. Henkilökohtainen päiväkirja tai jonkin oloinen päiväkirja tyylinen blogi. Tai sitten ihan harrastuspohjalta oleva blogi. Tai kantaa ottava blogi.

Jollet siis bloggaa, et ole olemassa ja markkinat menee ohi kaikin tavoin. Siispä minäkin bloggaan, mutta mitä? Päivän tapahtumista vai harrastuksistani? Otanko kantaa johonkin tärkeään asiaan vai pulisenko vain mitä mieleen juolahtaa.

Kuinka pitkälle annan blogilleni valtaa omista asioistani kertomiseen vai ottaako blogi vallan minusta? Siinäpä pulma, jota taidan lähteä tässä blogissani seuraamaan.

 

Ei tämä ole ensimmäinen blogini. Eikä toinenkaan...Jo vuosia olen ollut blogin kirjoittaja eri asioissa. On ollut harrastus aiheinen blogi, valokuvausblogi, vitutusblogi ja niitähän on riittänyt erilaisia tarpeita varten. Nyt olen paussia pitänyt kaikenlaisten blogien kirjoittelussa ja alkaa jo vieroitusoireita tulemaan aikalailla. Siispä sutena uuden blogin kimppuun.

Vannon, että blogin kirjoitteluun jää koukkuun! Siihen ei taida parannuskeinoa olla. Jos olet kirjoitteluhalu päällä ja kone junnaa tai saa oikosulun, menee juntturaan, niit aut armias sinä manailua ja koneen kääntelyä ja johtojen tarkistelua. Missä vika? Koneessa vai yhteydessä? Herrajestas, nyt jää blogi päivittymättä ja maailma kaatuu!

Kuinka pitkään voi bloggailuun kiinni jäänyt ihminen elää ilman päivittäistä kirjoitteluaan? Tunnin? Päivän? Vaiko koko kuukauden??

Olen tarkistanut sen henkilökohtaisesti. Ainakin kolme kuukautta.

Olisin kestänyt pidempääkin, mutta kun tuli niin houkutteleva bloggaus vimma päälle niin pakkohan se oli aloittaa uudelleen. Olisi mennyt muuten houkutteva into ohi. Ei näin mainiota tilaisuutta voi jättää väliin.

Blokkailuun kiinni jäänyt kyllä keksii oivia selityksiä miksi aloittaa uuden blogin. Ohimennen ajattelin vain kokeilla, Tuntui tarpeelliselta kertoa..., Hatuttaa niin kovin, Olen niiiin onnellinen, että.... Masentaan niin ja siksi.., Harrastus on osa elämääni.. Laihdutan ja tulen onnelliseksi..

On siis satoja syitä, miksi aloittaa kirjoittelu ja vielä julkisesti kaiken lisäksi.

Oiva bloggaaja pitää ainakin kolmea eri julkista blogia. Salanimellä olevaa "henkilökohtaista" blogia, johon kirjoittaa omista asioistaan tosi juttuja tai sitten keksittyjä tarinoita elämästään. Harrastusblogi täytyy ehdottomasti olla, jotta kaikki tietävät sinun harrastavan aktiivisesti jotain erikoista ja hienoa. Sitten on sivistynyt, kantaa ottava blogi, josta joutuu joskus stressaamaan, kun on mennyt välillä sanomaan arvaamattomia asioita. Oivalla bloggaajalla on tietenkin myös paperinen henkilökohtainen päiväkirja. Sellainen söpö lukollinen tai sitten iso ruutuvihko. Ja niitähän on jo pari arkullista täynnä. Vain niitä ihan omia, salaisia asioita varten. Joita täällä ei voi levitellä..

Tämä on niistä blogeista mikä? Riippuu siitä viekö blogi minua vai minä blogia.